Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost FZOEU

Poštovani,

na stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost FZOEU objavljen je natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća.
Sve detaljnije informacije nalaze se na linku Fonda : http://www.fzoeu.hr/hrv/index.asp?s=natjecajifzoeu
Osim u 2015., natječaj će se provoditi i idućih 7 godina.

Novosti su prema izmjenama Programa Vlade u 2015. godini su sljedeće :
1) OMOGUĆENA PRIJAVA SVIM GRAĐANIMA 
Građani se od 2015. godine za sufinanciranje prijavljuju direktno u Fond

2) OBUHVAĆEN VEĆI BROJ KUĆA 
Izmijenjena definicija obiteljske kuće u Programu, što je osiguralo sudjelovanje kućama građevinske bruto površine do 600m2 ili s maksimalno 3 stambene jedinice. Ovaj poziv se ne odnosi na zgrade koje imaju upravitelja sukladno prema Zakonu o vlasništvu. 
Isključivo za sufinanciranje povećanja toplinske zaštite ovojnice se mogu prijaviti i kuće koje nemaju izvedenu fasadu, a koje su izgrađene prije 21. lipnja 2011. godine.3) POJEDNOSTAVLJENA POTREBNA DOKUMENTACIJA I PRIJAVA 
Izmijenjen je Pravilnik o jednostavnim i drugim građevinama i radovima („Narodne novine“ broj 79/14.), kako za radove obnove ne bi bila potrebna izrada glavnog projekta. Umjesto glavnog projekta je uz prijavu potrebno dostaviti potvrdu o provedenom prvom energetskom pregledu, čime se u program uključuju energetski certifikatori. 
Međutim, to se ne odnosi na projekte ugradnje sustava s fotonaponski pretvaračima – za njih je i dalje potrebno dostaviti glavni projekt s troškovnikom.

Što se sve financira : vidi priloge Letak i Vodič
http://www.fzoeu.hr/hrv/index.asp?s=natjecajifzoeu

BESPLATNI INFO TELEFON 0800 77 80, Staklarstvo Sisak, Barice Rapić 3 (obilaznica), 44000 Sisak, Tel: +385 44 543 136, Fax: +385 44 549 959, info@staklarstvo.com
Copyright © Staklarstvo 2011. Sva prava pridržana.