timeline

KONTAKTIRAJTE NAS

BESPLATNI INFO TELEFON


0800 77 80

STAKLARSTVO - tvornica prozora, vrata i IZO stakla
Barice Rapić 3 
HR 44000 Sisak
Tel. i Fax : +385 44 543 136
info@staklarstvo.hr
Pogledajte na karti >>
 
Radno vrijeme:
Radni dani : 08h do 19h
Subotom     : 08h do 13h

Naše proizvode možete naručiti u Vama najbližem prodajnom salonu : pogledajte gdje

Program Energetska učinkovitost EnU u zgradarstvu 2017.


U zgradama se troši oko 40% od ukupne potrošnje energije, stoga je izuzetno važna njihova energetska učinkovitost, tj. osiguravanje minimalne potrošnje energije da bi se postigla optimalna ugodnost boravka i korištenja zgrade.
Potrošnja energije u zgradi ovisi o karakteristikama zgrade, (obliku i konstrukcijskim materijalima) energetskih sustava u njoj, (sustava grijanja, hlađenja, prozračivanja, električnih uređaja i rasvjete u kojoj se koriste) ali i o klimatskim uvjetima podneblja na kojem se nalazi.

Zgrade u Hrvatskoj većinom su građenje prije 1987.godine te kao takve nemaju odgovarajuću toplinsku zaštitu. Čak oko 83% zgrada ne zadovoljava ni Tehničke propise iz 1987. i imaju velike gubitke, uz prosječnu potrošnju energije za grijanje od 150 do 200 kWh/m2 što ih svrstava u energetski razred E! Povećana potrošnja energije podrazumijeva i veće emisije CO2 u atmosferu te je nužno poduzeti potrebne mjere kako bi se smanjila njihova nepotrebna potrošnja i racionaliziralo korištenje dostupnih energenata.

Energetska učinkovitost u zgradama uključuje niz različitih područja mogućnosti uštede toplinske i električne energije, uz racionalnu primjenu fosilnih goriva te primjenu obnovljivih izvora energije u zgradama, gdje god je to funkcionalno izvedivo i ekonomski opravdano.

Toplinska zaštita zgrada jedna je od najvažnijih tema, zbog velikog potencijala energetskih ušteda. Naime, poboljšanjem toplinsko-izolacijskih karakteristika zgrade moguće je postići smanjenje ukupnih gubitaka topline građevine za prosječno od 30 do 60% .

Mjere postizanja energetskih ušteda u kućanstvima su jedna od bitnih smjernica europske ali i nacionalne energetske politike prema Strategiji energetskog razvoja Hrvatske te trenutno aktualnom 3.Nacionalnom akcijskom planu za energetsku učinkovitost.

Osim programa energetske obnove obiteljskih kuća i višestambenih zgrada Fond za građanje provodi i Program sufinanciraja A+++ električnih kućanskih uređaja .

http://www.fzoeu.hr

Ime
Prezime
Telefon
Unesite e-mail adresu
 
Glavna poslovnica
Barice Rapić 3 (obilaznica) 
HR 44000 Sisak
besplatni broj: 0800-7780
tel: +385-44-543-136
fax: +385-44-549-959
e-mail: info@staklarstvo.com


Partneri

  • Grad Export
  • Guardian
  • Hoppe
  • Illbruck
  • Rehau
  • VBH
  • Wuerth
  • Siegenia