Komarnici su jednostavno rješenje za učinkovito sprječavanje ulaska komaraca i ostalih insekata u prostorije. Prikladni su i za stambene i za poslovne prostore, gdje god postoji potreba za zaštitom od insekata uz nesmetan prolazak zraka kroz otvorene prozore ili vrata. Zahvaljujući raznim dimenzijama i različitim načinima montaže, moguće ih je prilagoditi potrebama naručitelja.
Komarnici predstavljaju jednostavno i učinkovito rješenje, budući da sprječavaju ulazak neželjenim insektima u prostorije, a ne ometaju ulazak svježeg zraka kroz otvorene prozore.
Komarnici su pouzdani i nisu štetni za okoliš te nas na prirodan način, bez opasnih kemijskih tvari, štite od komaraca, kao i od svih drugih vrsta nepoželjnih insekata.
Razlikuju se prema načinu montaže, sustavu za otvaranje i vrsti mreže. Postavljaju se s vanjske strane prozora ili vrata, tako da ne ometaju njihovo otvaranje i zatvaranje.
Proizvode se u raznim dimenzijama.
Prikladni su I za stambene objekte i za javne prostore. Posebno se preporučuju za prostore u kojima se pripremaju, poslužuju ili prodaju hrana i piće te za prostore koje je potrebno često provjetravati, primjerice za restorane, menze, bolnice ili trgovine prehrambenih proizvoda.
Najveće prednosti komarnika: pružaju univezalnu zaštitu od svih vrsta insekata, moguće ih je montirati samostalno ili ugraditi u vanjska sjenila (mogu biti integrirani u roletne ormariće ili pod vanjske žaluzine), različite izvedbe (rolo,fiksni,klizni), omogućuju slobodan protok svježeg zraka, jer prozori mogu biti otvoreni bez straha od ulaska insekata, jednostavna montaža i čišćenje, ne ograničavaju pogled kroz prozor, mrežica je UV stabilna.
U našoj su ponudi: fiksni komarnici, rolo komarnici, plisirani klizni komarnici.
 
Fiksni komarnici
Fiksni su komarnici najjednostavnije rješenje za zaštitu od neželjenih insekata s najpovoljnijom cijenom. Prikladni su za postavljanje na prozore kroz koje nije potrebno pristupati vanjskoj prozorskoj polici. Odlikuju se trajnošću te jednostavnom montažom i demontažom.
Gotovo nevidljiva mreža od staklenih vlakana napeta je u aluminijskom okviru. Mreža je otporna na vanjske vremenske utjecaje, minimalno smanjuje protok zraka i za okvir je pričvršćena gumiranom cijevi.
Svi se komarnici izrađuju u tri standardne boje – bijeloj, smeđoj i sivoj.
Fiksne je komarnike moguće pričvrstiti na prozorski okvir na nekoliko načina.
Pričvršćivanje kopčom : prednost je ove vrste komarnika to da ga za prozorski okvir nije potrebno pričvrščivati vijcima ili na drugi način, nego se namješta i uklanja sa unutrašnje strane. Postavlja se neposredno na prozorski okvir s unutrašnje strane. Pričvrščuje se kopčama. Za optimalno prijanjanje potrebno je odabrati odgovarajuću dubinu kopči, s obzirom na oblik i dubinu prozorskog okvira.
Pričvrščivanje opružnom nožicom : Komarnik s opružnom nožicom pričvršćuje se bočno kroz profil, između prozorskog okvira.
Protok svjetlosti umanjuje se za širinu profila komarnika.
 
Rolo komarnici
Rolo komarnik predstavlja najčešće upotrebljavan i vrlo trajan sustav za zaštitu od insekata. Najprimjereniji je odabir ako je potreban jednostavan i čest pristup vanjskim prozorskim policama uz često otvaranje komarnika, primjerice zbog uzgoja cvijeća. Dizanje i spuštanje iznimno je jednostavno, pri čemu se mreža pomiče po vodilicama i navija se na cijev, montiranu u aluminijskom ormaćicu. Ugradnja je također jednostavna i zahtjeva vrlo malo prostora.
Rolo komarnici otvaraju se okomito. Mogu biti samostalni ili gotovo neprimjetno integrirani u vanjska sjenila (rolete i žaluzine).
 
Plisirani klizni komarnici
Plisirani komarnici novost su u našoj ponudi. Njihove su prednosti jednostavna upotreba, izdržljivost te jednostavno čišćenje i održavanje. Primjenjuju se za zatvaranje većih otvora, poput kliznih vrata.
Plisirani komarnik može se ugraditi na različite vrste vrata i ne zahtijeva mnogo prostora. Sastavljen je od profila načinjenog od aluminija, izdržljivog mehanizma i mreže. Njegova je prednost nizak prag na prolazu, što omogućuje bezbrižno hodanje.
Plisirane komarnike moguće je ugraditi i na prozore, pogotovo tamo gdje nema dovoljno prostora za rolo komarnik.
Izvedbe su različite : jednodijelni plisirani komarnici za manje i dvodijelni za veće širine vrata. Jednodijelni se plisirani komarnik može zatvarati s lijeve ili s desne strane, a dvodijelni se sustav pri zatvaranju u sredini pričvršćuje s magnetom po cijeloj visini.