OSTALI PROIZVODI

Garažna vrata – Okovi – Klupice

Ostali proizvodi

Zatraži ponudu

Garažna vrata

Garažna vrata su velika vrata na garaži koja se otvaraju ručno ili pomoću električnog motora. Garažna vrata u zavisnosti od vaših želja mogu biti dovoljno velika da prime i više automobila. Vrata se obično prave u nekoliko spojenih ploča koje se kotrljaju na tračnicama preko garažnog plafona ili u rolu iznad ulaznih vrata. Upravljački mehanizam je sa oprugom ili izbalansiran kako bi se nadoknadila težina vrata i smanjio ljudski ili motorni napor potreban za upravljanje vratima. Vrata su izrađena od metala i mogu se izolirati kako bi se spriječili gubitci topline.

SEKCIJSKA GARAŽNA VRATA

Sekcijska garažna vrata izrađena su prema visokim sigurnosnim, funkcionalnim, estetskim zahtjevima te izrađena od visokokvalitetnih materijala. Osnova od čeličnog lima duplo presvučena PVC-om i pocinčani čelični dijelovi daju našim vratima izdržljivost i dugovječnost. Odlučite li se na kupovinu naših sekcijskih garažnih vrata sa pravom možete reći da ste kupili vrata za cijeli život.

Prednosti :

  • odlične karakteristike otvaranja i zatvaranja
  • visoki sigurnosni standardi
  • jednostavno rukovanje
  • izrađena od ekološki prihvatljivih materijala

Okovi za stolariju

OKOV – BITAN DETALJ SVAKE STOLARIJE

Stolarija na objektu može biti izvedena od pokretnih i nepokretnih elemenata.

Pokretni odnosno otvarajući elementi fasade pružaju korisniku direktnu vezu sa vanjskim utjecajima. Kako bi pokretni elementi bili pokretni te da bi u zatvorenom položaju osigurali dobro brtvljenje, osiguravaju se preko mehanizma koji se zovu “okovi”.

Okovi su izuzetno bitni za pravilno funkcioniranje, trajnost i udobnost prilikom korištenja elemenata. Prvi pokazatelj kvalitete ugrađene stolarije su njezini okovi. Stoga je potrebno prilikom odabira kupnje posebno pozornost obratiti na iste. Okovi predstavljaju bitan detalj prozora i vrata koji osigurava otvaranje, zatvaranje, provjetravanje ali i sigurnost.

Na tržištu postoje brojne vrste okova kao i proizvođači, a o vašem odabiru ovisi njegova kvaliteta. Istaknute karakteristike okova o kojima treba voditi računa su kvaliteta, ušteda energije, dizajn i laka prilagodba.

Prednost naših sistema je mogućnost prilagodbe renomiranim europskim proizvođačima okova , što s druge strane omogućuje kupcu široki izbor. Tu svakako treba istaknuti sljedeće proizvođače okova Siegenia i Winkhaus.

Svi okovi su dimenzionirani da podnesu opterećenja koja se nalaze u pokretnom elementu “krilu” poput težine stakla odnosno ispune. Svako naknadno opterećivanje krila može dovesti do oštećenja okova ili njihovog pomjeranja. Vrlo je važna redovna kontrola i održavanje elemenata okova. Vremenski interval između pojedinih kontrola ovisi o situaciji, tj.okolini u kojoj se nalazi te broju otvaranja i zatvaranja prozora i vrata.

Vizualnom kontrolom moguće je vidjeti nepravilnosti koje mogu uzrokovati okovi te na osnovu toga izvršiti ispravnu mjeru za održavanje. Prvi pokazatelji dotrajalosti okova su problemi koji se javljaju prilikom otvaranja i zatvaranja prozora te rasklimavanje istih. Stoga je potrebno prilikom odabira okova izabrati upravo ono što odgovara vašim potrebama, a takve odgovore možete potražiti kod stručnih osoba naše tvrtke koji su vam uvijek na raspolaganju.

Također je bitno i održavanje okova. Nakon vizualnog pregleda elemente održavanja možemo sami provesti. Ukoliko je vizualnim pregledom ustanovljeno da vaši okovi proizvode zvukove, pokretne dijelove možemo sami podmazati strojnim uljem. Do zaprljanosti pokretnih dijelova okova može doći uslijed skupljanja prašine na podmazanim elementima. Ovaknu nečistoću uklanjamo sa mekom četkom na način da isčetkamo svu prljavštinu, zatim mekom krpom obrišemo ostatke, nakon čega će biti potrebno opet pokretne elemente podmazati strojnim ulje. Prilikom eksploatacije nije dozvoljeno stavljati prepreke između krila i rama otvora, jer se na taj način okovi mogu oštetiti.

Ukoliko smo pri vizualnom pregledu ustanovili da su nam neki vijci popustili, možemo ih sami zategnuti odgovarajućim alatom, ne primjenjujući pri tome preveliku silu zatezanja, kako ne bi oštetili vijke.

Ako je pak otvor u takvom stanju da ne prijanja dobro dok je zatvoren ili se sam zatvara pri otvorenom položaju, tada je potrebno pozvati stručne osobe, kako bi otklonili te nostatke.

Ukoliko je okov oštećen te se prozor ne može zatvoriti ili se teže zatvara, potrebno je odmah kontaktirati stručne osobe, kako bi otklonile kvar i tako spriječile nastajanje daljnje štete na vašem otvoru.

Prozorske klupice

PVC PLASTIČNE UNUTARNJE PROZORSKE KLUPICE

Ako tražite alternativu za unutrašnje klupice od drveta, mramora ili iverice onda pogledajte našu paletu PVC unutarnjih prozorskih klupica. PVC klupice su veoma otporne na temperaturu, vlagu, sunčevo svjetlo i ogrebotine. Profil je napravljen od više komora i vrlo debelih stijenki.

Klupice nudimo u bijeloj boji ili u foliji na površini u drugim bojama. Bijela boja je visokog sjaja, a uz svaku boju postoje i odgovarajući bočni poklopci. Izuzetno se lagano održavaju sa standardnim sredstvima za čišćenje, koja koristite svakodnevno. Boje su vrlo postojane i trajne i nakon dugogodišnje upotrebe.

Boje : bijela, mramor, hrast, mahagonij, antracit

ALU ALUMINIJSKE VANJSKE PROZORSKE KLUPICE

Aluminijske vanjske prozorske klupice služe kao klupice i okapnice otvora na vanjskoj ovojnici objekta, a glavna im je funkcija zaštita parapeta u području prozora i vrata, sprječavanje ulaska oborina pod okvir prozora i slijevanje vode po fasadi. Da bi se voda mogla slijevati, vanjske klupice moraju biti ugrađene s blagim nagibom prema vani. Na vanjskom dijelu klupice su savijene zbog lakšeg otkapljivanja i veće čvrstoće, a savijeni dio može biti visok 25mm ili 40 mm. Aluminijske klupice su izrađene od ekstrudiranog aluminija, a vijek trajanja im je praktično neograničen. Izbor boja vanjskih klupica je određen RAL i Elox kartom, tako da se aluminijska klupica može plastificirati i eloksirati sukladno otvoru na samome objektu. Klupice dolaze u standardnim dužinama isporuke od 6000 mm, tako da se mogu prilagoditi svakoj potrebnoj dimenziji. Postavljanjem bočnih čepova na aluminijske klupice osigurava se kvalitetan odvod vode od zida i fasade. Spajanje dvije ili više aluminijskih klupica u jednu cjelinu izvodi se pomoću originalnih spojnih elemenata, odnosno spojnica klupica.

KAMENE PROZORSKE KLUPICE

Ukoliko su Vam potrebne prozorske klupice vanjske ili unutarnje ili pak klupice za ograde kod nas u salonu možete odabrati uzorak koji će vam najbolje odgovarati uz boju fasade, boju stolarije, boju zidova ili namještaja. Prozorske klupice mogu biti od granita, mramora ili tehničkih mramora ovisno dali vam trebaju unutarnje ili vanjske. Vanjske klupice trebaju biti od granita jer je granit otporan na vanjske utjecaje, dok za unutarnje klupice može biti ili granit ili mramor ili tehnički mramor.

Ukoliko želite našu kompletnu uslugu nudimo izmjeru i montažu.

Naši partneri

Pošalji upit