STAKLARSTVO COMFORTLINE : GEALAN LINEAR
6 komora u okviru , 5 komora u krilu , 74mm ugradbena dubina , Uw vrijednosti od 1,00 – 1,30 W/m²K

 

Novorazvijeni sustav u segmentu 74mm zadovoljava i najstrože zahtjeve u pogledu dizajna, performansi, ekonomičnosti i svestranosti. Time GEALANLINEAR postavlja nove standarde.

KLASA JEDNOSTAVNO ZA SEBE – DIZAJN SUSREĆE FUNKCIJU

GEALAN pridaje posebnu važnost tehničkoj, ekonomskoj i ekološkoj ravnoteži sustava. Stoga razvoj GEALAN-LINEAR®-a ima za cilj širok raspon zahtjeva. Tehnologija od 74 mm, daljnji razvoj u segmentu od 70 mm, osigurava visoku razinu stabilnosti s modernim funkcionalnim staklom, a zahvaljujući višekomornoj konstrukciji osigurava veću sigurnost, zvučnu i toplinsku izolaciju. Univerzalnost sustava zaokružuje se linearnim dizajnom i tako slijedi minimalistički trend moderne arhitekture.
LINEARNI DIZAJN – MODERAN I BEZVREMENSKI DIZAJN Sustav se temelji na dosljedno jednostavnom dizajnu, koji trenutno daje ton arhitekturi. Asortiman odgovarajućih letvica za staklo nastavlja dosljedan dizajn vanjskog pogleda na sobnoj strani prozora. Uske prednje širina u okviru i krilu osiguravaju više svjetla u zgradama. Jasni kutni dizajn GEALAN-LINEAR® ima osvježavajuće bezvremenski učinak i odgovara modernom arhitektonskom jeziku. Linearni dizajn i jasne linije određuju trend prema otvorenim i jednostavno dizajniranim fasadama, posebno u novim zgradama.
SVESTRANOST SUSTAVA Bilo u novim zgradama ili na polju obnove, GEALAN-LINEAR® impresionira svojom širokom svestranošću. To je sveobuhvatna platforma sustava koja uključuje prozore, ulazna i klizna vrata. Može se proširiti GEALAN inovacijom uz tehnologiju lijepljenja GEALAN-STV® trakom
________________________________

PREDNOSTI

• Uska ugradbena dubina u ravnom dizajnu • uska prednja širina profila za više svjetla u unutrašnjosti • Visoka stabilnost zahvaljujući čeličnim ojačanjima • Rješenja za prozore, balkonska i ulazna vrata • Jasna optika od 90 stupnjeva izvana i iznutra • Savršeno za obnovu, adaptaciju i novogradnju – stabilno i trajno • Široka paleta dekor folija – od glatkih do mat dekora • RealWood® – drvodekor folije s posebnom površinskom strukturom za posebni efekt i izgled • Održivo zahvaljujući recikliranoj jezgri

• Tehnologija od 74 mm, daljnji razvoj u segmentu od 70 mm, osigurava visoku razinu stabilnosti uz moderno funkcionalno staklo, dok zahvaljujući višekomornoj konstrukciji osigurava veću sigurnost, zvučnu i toplinsku izolaciju. Univerzalnost sustava zaokružuje se linearnim dizajnom i tako slijedi minimalistički trend moderne arhitekture.

• Sustav se temelji na dosljedno izravnom formalnom jeziku jer trenutno zadaje ton arhitekturi. Asortiman odgovarajućih letvica za staklo nastavlja dosljedan dizajn vanjskog pogleda na sobnoj strani prozora. Uske širine lica u okviru i krilu osiguravaju više svjetla u zgradama.

• Bilo da se radi o novogradnji ili obnovi starih objekata, GEALAN-LINEAR® impresionira svojom svestranošću. Sveobuhvatna platforma sustava uključuje prozore, ulazna i klizna vrata. Sustav se može proširiti inovativnom tehnologijom ljepljenja STV®.

• Jasan i oštri dizajn sustava GEALAN-LINEAR® nudi osvježavajući i bezvremenski dizajn te odgovara modernoj arhitekturi. Jasne linije i oštri kutevi odlično odgovaraju modernim, otvorenim i minimalistički uređenim fasadama novih objekata.

• Ugradbena dubina od 74 mm pogodna je za veliki broj građevinskih projekata novogradnje kao i sanacija. Univerzalni falc krila integriran je u sva prozorska krila te omogućuje klasično, mokro kao i ljepljenje uz STV®.

________________________________
Idealno za mnoge građevinske situacije Uska dubina ugradnje od 74 mm prikladna je za veliki broj građevinskih projekata kao što su obnove, adaptacije i nove zgrade. GEALAN-LINEAR® ispunjava najviše zahtjeve u pogledu toplinske izolacije i stabilnosti, a posebno je održiv zahvaljujući reciklažnoj jezgri.
________________________________
UVJERLJIVA TOPLINSKA IZOLACIJA Sustav GEALAN-LINEAR® ima vrlo dobra svojstva toplinske izolacije s dubinom ugradnje od 74 mm. Šest komora u okviru kao i pet komora u krilu podržavaju dobru toplinsku izolaciju. Inovativna središnja brtva osigurava prekid protoka topline iznutra prema van. Svojstva toplinske izolacije ispitao je i potvrdio Institut IFT u Rosenheimu.
________________________________
GEALAN-LINEAR® dostupan je u brojnim bojama i dizajnima drvodekor i dekor folije . Folije u boji mogu se individualno kombinirati: samo izvana ili s obje strane, u jednoličnom dizajnu ili u različitim bojama s unutarnje i vanjske strane. Dostupne su i folije različitih površinskih struktura. Izbor se kreće od klasičnih struktura i glatkih površina do profila s drvodekor folijama RealWood *.
OBVEZA INDUSTRIJSKOG CIKLUSA RECIKLIRANJA Još prije stupanja na snagu Zakona o industrijskom ciklusu recikliranja i Zakona o zbrinjavanju otpada, poduzeće GEALAN svojim je partnerima nudilo “industrijski ciklus recikliranja” u obliku “GEALAN ekološkog ugovora”. Proizvođači profila i pogoni za proizvodnju prozora ugovaraju recikliranje starih prozora iz PVC-a i ostataka profila koji nastaju pri proizvodnji prozora. Cilj je da se materijali koji imaju zabranu odlaganja na deponije usmjere na zatvoreno recikliranje PVC materijala. Visokovrijedan proizvod PVC – termoplastični materijal dobiva se iz prirodnih sirovina nafte ili zemnog plina i kuhinjske soli – je previše vrijedan da bi završio kao otpad ili u postrojenjima za spaljivanje. Svojom 100%-nom mogućnošću recikliranja on je upravo pogodan za taj postupak. Čak i stari prozori iz PVC-a mogu se granulirati i ponovno izraditi. Tako PVC postaje jedan od najpogodnijih materijala za recikliranje.